Overnachten in een ijshotel

Een bijzonder sneeuwhotel

Dit unieke hotel ligt op 26 km van het centrum van Rovaniemi in Fins Lapland, en biedt kamers gemaakt van ijs en sneeuw. Tot de voorzieningen behoren onder meer een sneeuwsauna, een ijsbar en 3 restaurants aan het meer.

arcticsnowhotel1

De kamers in het Arctic Snow Hotel

De kamers van het Arctic Snow Hotel zijn uitgerust met elektrische verlichting en hebben een gedeelde badkamer in het nabijgelegen hoofdgebouw. Bij aankomst ontvangt u een overnachtingspakket met slaapzakken van hoge kwaliteit. De alarmdienst voor de Aurora Borealis waarschuwt u voor het noorderlicht.

De temperatuur in de sneeuwkamers van het hotel ligt tussen de 0 en -5 graden Celsius, ongeacht de buitentemperatuur. Warme dranken en ontbijt zijn verkrijgbaar in het hoofdgebouw. Hier vindt u tevens een open haard.

arcticsnowhotel3

In en om het sneeuwhotel

Bij de restaurants van het Snow Hotel kunt u genieten van Laplandse specialiteiten met lokale ingrediënten. Recreatieve faciliteiten zijn onder meer een hot tub en een sauna aan het meer. IJsvissen, beeldhouwen en sneeuwschoenwandelen zijn ook mogelijk. Soms is het noorderlicht te zien in Lapland.

Sinettä ligt op 6 km van de accommodatie, terwijl de luchthaven van Rovaniemi zich bevindt op 34,5 km afstand. Vervoer naar de luchthaven en het centrum van Rovaniemi kan worden geregeld.

arcticsnowhotel2

Boeken:

Arctic Ice Hotel

Comments are closed.

Scroll To Top