Overnachten in een echt klooster

Ssst… je overnacht in een echt klooster

Om maar even met de kloosterdeur in huis te vallen: Het gastenverblijf van Abdij Tongerlo is géén goedkoop hotel, het is een klooster. Daarom is er o.a. géén televisie en houdt de abdijgemeenschap er van dat de stilte hier mag blijven wonen. Er is wel een lokaaltje voor de gasten waar een krant voorhanden is en waar men iets kan drinken. In het klooster, dat grotendeels wordt bewoond door priesters en paters, is iedereen welkom. Als je voor een zware beslissing staat en echt eens in afzondering wil gaan of als je alles eens op een rijtje wil zetten, je leven evalueren of heroriënteren, onderduiken in de ruime en mooie, bosrijke omgeving.

ABD Portiertoren

 

De kamers in het klooster

Het gastenkwartier is deels gevestigd in het oudste van alle abtshuizen (1479). Hier bevinden zich op de eerste verdieping vijf comfortabele kamers, waarvan er twee ingericht zijn als tweepersoonskamer. Op de tweede verdieping zijn er acht eenvoudige kamers. In het classicistische abtshuis (1724) bevinden zich er nog twee zéér mooie en ruime tweepersoonskamers. Een geheel eigen sfeer hebben de vier gastenkamers boven het Poortgebouw (14° en 15° eeuw). Alle kamers zijn voorzien van een lavabo ofwel wastafel, maar douches en toiletten bevinden zich op de gang. Het gastenverblijf is niet voorzien van een lift. Een eigen gastentuin, voorzien van banken en stoelen, biedt rust en verpozing. Uw aankomst op het gastenverblijf geschiedt best gedurende de tijd waarop de gastenpater ten dienste staat (zie boven). Nieuwe gasten worden in elk geval verwacht vóór 21.00 u. Het is niet nodig lakens, handdoeken en toiletgerief mee te brengen.

ABD Pandgang

De omgeving van het klooster

De abdij van Tongerlo is uiterst geschikt als vertrekpunt voor enkele toeristische wandel-, fiets-, en autoroutes. Er zijn een klein aantal restaurants en café’s in de buurt van het klooster. In Westerlo kun je naar het da Vincimuseum, twee machtig mooie kastelen bekijken en genieten van de prachtige natuur in de omgeving. Het plaatsje ligt niet zo ver van Antwerpen af. Attractiepark Bobbejaanland ligt ook vrij dichtbij.

gastenkwartier

Boeken in het klooster

Neem contact op met de gastenpater. Hier vind je meer informatie:

Abdij Tongerlo

Comments are closed.

Scroll To Top